News Ticker

.

Güney Korede Yolsuzluk

Kore News,Kore Güncel Haberler,Korede Bugun,Kore Haber,Asya Haberleri,Uzakdogu Haber,
   2 Mayista Savcilar devlet demiryolu inşaat şirketinin üst düzey yetkilileri rüşvet şüphesiyle yerel demiryolu yapım ve parça şirketi başkanı hakkında yurtdisina cikma yasağı getirdi. Bir seyahat yasağı da şirket müdürü olarak görev yapan başkanın oğlu, Sampyo E & C getirildi. Savcılar 28 Mayıs'ta Sampyo E & C ofisleri ve Yönetim Kurulu Başkanı Chung Do-won ve oğlu Chung Dae-hyun evlere baskın düzenlediğini sonra tutklama geldi..

  Savcılar şirketin banka hesapları, iş işlem kayıtlarınıda el koydu. Ayrıca Kore Demiryolu , devlet tarafından işletilen demiryolu yapım ve yönetim ofisinede baskın düzenledi.Kore Railroad Corporation veya Korail, demiryolu sistemi çalışanlarida gözaltina alindi. Savcılar kamu demiryolu şirketi rüşvet karşılığında Sampyo E & C sözleşmelerinde rüsvet verdigi .

   Söz konusu sözleşmeler Suseo, güney Seul ve Honam Yüksek Hızlı Demiryolu bir terminal ile inşa edilecek yeni bir Hizli tren hattı için demiryolu ihaleleride vardi.. Suseo demiryolu yetkilisi başka teklifleri ihaleye sokmadan 38 demiryolu ihalesini Sampyo E & C 20 milyar won (19.500.000 $) anlaşma karşiliginda ihaleyi verdi.
  Bir alman firmasinin yetkilisi bu ihaleye girmek istediklerini ancak Demiryolu sirketinin yetkilileri ihale sartlarina uymadigi gerekcesiyle Alman sirketinin teklifini reddettigini öne sürdü. Müfettişler rüşvet aldiklari gerekcesiyle haklarinda iddaa edilen Sampyo ve kamu şirket arasında ki iliskileri arastiriyorlar.Shin Kwang-soon, Sampyo E & C şimdiki başkan yardımcısı, bir kez Kore Demiryolu Şirketi, devlet demiryolu operatörü başkanı olarak görev yapmisti. Savcılar ayrıca iki yıl önce demiryolu Başkanı Chung ve Kim Kwang-jae, özel bir toplantı yaptiklari yönündeki iddiaları araştırıyor.

   Sampyo Honam Yüksek Hızlı Demiryolu için ihaleye katılmıştı. Sampyo E & C demiryolu parçaları alanında yüzde 80 pazar payı ile demiryolu sektöründe önemli bir rol oyanmaktadir. Başkan Park Geun-hye, kamu sektöründeki sorunları tespit amacıyla geçen ay bir dizi tedbir açıklamisti.16 Nisan Sewol feribot batmasinin ardindan, Başkan Park "bürokratik mafya," ya da "gwanfia," şüpheli , kamu ve özel sektör arasında on yıllardır bağlantıları oldugunu ve bunlarin kökünün kurutulacagini söylemisti.. Feribot felaketindeki soruşturmada nakliye düzenleyiciler ve şirketler arasındaki samimi ilişkileri ortaya koymuştu.Sewol feribot Denizcilik Kore ve Kore Nakliye Derneği tarafından bu yılın başlarında yapılan bir güvenlik testtlerinde ödül almisti..

 Etiketler : Kore Haberleri,Kore Gündem,Korede Bugun,Korean News,Korede Yolsuzluk,Kore Güncel Haber,Asya Gündem,Asya Haber

Share This:

Post Tags:

İlhami Karakoc

I'm A full time web designer. I enjoy to make modern template. I love create blogger template and write about web design, blogger.

Share to Facebook Share to Twitter Stumble It Daha Fazla...

No Comment to " Güney Korede Yolsuzluk "

  • To add an Emoticons Show Icons
  • To add code Use [pre]code here[/pre]
  • To add an Image Use [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • To add Youtube video just paste a video link like http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM