Pataes Slatasi - Gamja-salad 감자샐러드
Kore Mutfagindan size dondurma gibi, soğuk, güzel, hafif tatlı patates püresi, küçük bir garnitür yapcam. Biraz çıtır ; içinde Patates ve salatalık olan nefis birsey.Birçok kişi Bu tarif icin benden istekte bulunmustu...Bu Korede Yeni bir yemektir ve bizde bu tarifi burdan ziyaretcilerimizle paylasmak istedik.
Malzemeler :
½ inç kalınlığında parçalar halinde kesilmiş soyulmuş patates
3 haşlanmış yumurta,
1 salatalık,
Tuz ,
¼ çay kaşığı beyaz karabiber (veya karabiber)
½ su bardağı mayonez
Yapilişi :
Bir kapta, ¼ çay kaşığı tuz ile salatalık Keserek iyice karıştırın ve 5 dakika boyunca bekletin,haşlanmış yumurta soyun ve beyazlardan sarılarını ayırın.
Bir tahta kaşık ile bir elek (veya tel süzgeç) aracılığıyla 1 yumurta sarısını: garnitür için rendeleyin. 2 yumurta sarısını ayırın.
Derin Bir tencereye soğuk su koyup Soydugunuz patatesleri durulayın.½ su bardağı su ve bir tutam tuz katarak Orta yüksek ateşte 20 dakika pişirin.
Ateşten alın. Fazla suyu boşaltın ve tekrar tencereye pişmiş patates koyun. Kapak ve daha fazla nem kaldırmak için, çok düşük ateşte 1 veya 2 dakika pişirin,ve çıkarın.
30 saniye boyunca bir tahta kaşıkla patatesi ve 2 pişmiş yumurta sarısı ekleyip püre oluncaya kadar Iyice ezin.
¼ çay kaşığı beyaz biber ve bir tutam tuz ekleyin. Bir tahta kaşıkla iyice karıştırın.Mayonez ekleyin ve iyice karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya ve buzdolabında Koyun. Bir garnitür ya da atıştırmalık olarak soğuk servis yapın.
www.Cineasya.net Afiyet olsun.
Etiketler : Gamja-salad 감자샐러드,Kore Yemek Tarifleri,Asya Mutfagi,Gamja-salad Yapilisi,Gamja-salad Tarifi,Gamja-salad - Pataes Slatasi tarifi,kore yemekleri,asya yemekleri,asyada yasam
No Comment to " Pataes Slatasi - Gamja-salad 감자샐러드 "